Matkavarkauksien kasvu

Oululaistyttö oli lähtenyt kavereidensa kanssa viikonloppureissulle Viroon. Kaverukset pysähtyvät syömään paikalliseen ruokaravintolaan ja päättivät asettua kauniin kesäpäivän kunniaksi ravintolan terassille. Terassin viereinen katu kuhisi ihmisiä. Oululaistyttö rupesi etsimään lompakkoaan laukustaan, maksaakseen ruokansa. Hän etsi koko laukun läpikotaisesti, muttei lompakkoa ikinä löytynyt. 

Matkatavaravarkaudet ovat ongelmia etenkin ulkomailla.

Suomalaiset ilmoittavat poliisille vuosittain ulkomailla sattuneista, tuhansista matkatavaravarkauksista. Suomalaisten matkailu ulkomaille on kasvanut vuosikymmenessä huimasti, joten myöskin ilmoitukset ovat kasvaneet. Varas ottaa yleensä mukaansa lompakot, puhelimet, reput sekä käsilaukut. Korvaushakemuksia tulee eniten Espanjan, Viron, Ranskan, Kreikan ja Thaimaan reissuilta.  

 

 ”Järkytyin kun sain tietää, kuinka paljon matkatavaroita varastetaan ulkomailla”

 

Oululaistyttö kertoi, kuinka viikonloppureissu sai ikävän käänteen. 

-Kun en löytänyt mistään lompakkoani, menin paniikkiin. Lompakko sisälsi noin 50 euroa käteistä, matkaliput, pankkikortin ja ajokortin. Onneksi matkaliput olivat myös puhelimessa, että pääsimme takaisin kotiin.   

 

Tapoja, miten voit välttää varkaat matkustaessasi:

 

1. Kanna kaupungilla mukanasi vain välttämättömät tavarat, kuten puhelin ja rahat. Jätä muut arvotavarat hotellin kassakaappiin.

 2. Älä ota mukaan korvaamattomia tavaroita, kuten esimerkiksi esineitä joilla on paljon tunnearvoa. 

 3. Pidä näkökontaktisi tavaroihin. 

4. Jos matkatavarasi varastetaan tee varastetusta tavarasta rikosilmoitus, joko lomakohteesi viranomaisille tai Suomessa poliisille. 

5. Kopioi tärkeät paperit. 

Yleensä varkaat vievät taskusta lompakon.

”Lompakko sisälsi noin 50 euroa käteistä, matkaliput, pankkikortin ja ajokortin.”


Tästä eteenpäin

 

-Järkytyin kun sain tietää, kuinka paljon matkatavaroita varastetaan ulkomailla. Jos lähden tästä vielä joskus ulkomaille, pidän tärkeimmät tavarat tarkan valvonnan alla. Suomeen palattua tein rikosilmoituksen lompakostani ja ilmoitin asiasta vakuutusyhtiölle, Oululaistyttö kertoi. 

 

Myös Suomessa on matkatavaravarkaita

Kysyin 15 ihmiseltä, onko heiltä varastettu ulkomailla matkatavaroita ja jos on, niin mitä ja missä. 7/15 vastasi myöntävästi ja yleensä varkaan mukaan oli lähtenyt lompakko tai rahaa, ja puhelin. Varkaudet olivat yleensä tapahtuneet ulkomailla, mutta joukosta löytyi myös pari Suomessa tapahtunutta varkautta.  Matkatavaravarkaus on karu totuus, etenkin ulkomailla, mutta myös Suomessa. Omistamista tavaroista kannattaa pitää hyvää huolta, missä ikinä liikutkin.

 

Alkuperäinen uutinen